Mark Maarsen

Risicomanager met een Accountancy achtergrond die waardetoevoeging en beheersing voorop heeft staan.

Why

Organisaties zijn continue op zoek naar de balans tussen kansen en risico’s. Onder druk van stakeholders (aandeelhouders, werknemers, klanten etc.) verliest het management soms grip op haar processen. Als risicomanager help ik het management om rust te creëren en te behouden. Evenzo belangrijk als beheersing is waardetoevoeging van processen. Als een activiteit voor de (eind)klant geen waarde heeft dan zie ik kansen voor procesverbetering.   

What

Gezien mijn Finance/Accountancy achtergrond word ik vaak gevraagd om te adviseren bij de inventarisatie en evaluatie van risico’s en beheersmaatregelen van financiële processen. In de loop der jaren heb ik mij als Risicomanager hierin gespecialiseerd. Ik haal energie uit het inzicht krijgen in processen en op welke wijze de beheersing is geregeld. Ik zie het als een reis van ‘risico naar rust’. Door middel van workshops neem ik proceseigenaren mee in dit proces en wordt ‘risk awareness’ vergroot. Bij enkele grote financiële instellingen (o.a. Delta Lloyd en ABN Amro bank) heb ik mee geholpen aan het opzetten, verbeteren en continueren van operationeel risicomanagement.

How

Vooral door mijn studie Lean Six Sigma en praktische ervaring hierin, ben ik meer en meer gericht op procesverbetering en procesverandering waarbij het principe van waardetoevoeging voorop staat. En zonder hierbij risicobeheersing uit het oog te verliezen. Daarnaast heeft mijn ervaring in de Accountancy mij geleerd altijd gezond kritisch te blijven.

Branches: Handel & Industrie | Banken en Verzekeraars | Accountancy & consultancy

Powered by: welCommerce ecommerce makers